Armata din Thailanda a decretat legea marțială

186
Armata din Thailanda a decretat legea marțială - legemartialasursafotowikipedia-1400575423.jpg

Articole recomandate

Armata thailandeză a decretat marți legea marțială în regat, care în decursul mai multor luni este afectat de o criză politică gravă și manifestații antiguvernamentale, soldate cu 28 de morți și sute de răniți.


Legea marțială decretată de către armata thailandeză este necesar să aibă un caracter "temporar" și să nu afecteze democrația, au avertizat luni seara Statele Unite.


"Toate părțile trebuie să respecte principiile democratice, inclusiv libertatea de exprimare", a declarat, citată într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Jen Psaki, care a exprimat totodată îngrijorarea Washingtonului față de criza politică din Thailanda.


Purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez a exprimat marți "îngrijorări mari" din partea autorităților de la Tokyo față de evenimentele din THAILANDA, o țară în care Japonia investește masiv și în care armata a decretat legea marțială, relatează AFP.


"Avem îngrijorări mari față de situația din THAILANDA", a declarat Yoshihide Suga pentru presă. "Îndemnăm încă o dată toate părțile vizate să acționeze cu reținere și fără să recurgă la violență".
"Instaurarea legii marțiale nu este o lovitură de stat", ci are scopul de a "restabili ordinea publică și pacea", a asigurat armata într-un anunț făcut la o televiziune controlată de militari, notează Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4283 secunde