Arma semiautomată a suspectului în atacul asupra Casei Albe este de fabricație românească

514
Arma semiautomată a suspectului  în atacul asupra Casei Albe  este de fabricație românească - casaalba-1321630594.jpg
Arma semiautomată confiscată din automobilul suspectului în atacul asupra Casei Albe, Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, era de fabricație românească, fiind produsă la uzina din Cugir, și era dotată cu lunetă, anunță Biroul Federal de Investigații (FBI).

Potrivit martorilor, suspectul era cunoscut ca deținând acest tip de armă în statul american Idaho. Arma a dispărut în momentul în care Ortega a plecat din Idaho, în urmă cu două săptămâni. Conform actelor întocmite de anchetatori, din mașina lui Ortega a mai fost confiscată muniție suplimentară, constând în trei încărcătoare pline și alte câteva cutii de cartușe.

Poliția a recuperat, de asemenea, o bâtă de baseball din aluminiu, un box și o chitanță de cumpărături făcute la un magazin WalMart din Fairfax, Virginia, cu numai patru ore și jumătate înainte de atac.

Polițiștii au mai găsit șapte cartușe goale în interiorul automobilului, iar o examinare a Casei Albe a dezvăluit "câteva puncte de impact de glonț confirmate pe latura sudică a clădirii sau deasupra etajului al doilea". Unul dintre gloanțele strânse de anchetatori coincide cu tipul de muniție găsit în mașina lui Ortega.

Tot martorii le-au declarat ofițerilor FBI că Ortega devenise tot mai furios pe guvernul federal și pe președintele Barack Obama. Suspectul l-ar fi numit pe președinte "anticristul", spunând că "trebuie să îl împuște pe Obama".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Barack Obama, în pericol? Alfă de ce
Pagina a fost generata in 1.5762 secunde