€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Argentina: Justiția ordonă punerea în libertate a unui fost vicepreședinte al țării

Ştire online publicată Luni, 15 Ianuarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Justiția argentiniană a ordonat, zilele trecute, punerea în libertate a lui Amado Boudou, vicepreședinte al Cristinei Kirchner între 2011 și 2015, plasat în arest preventiv la începutul lui noiembrie într-o afacere de venituri ilicite și spălare de bani, transmite AFP.

Curtea federală pentru probleme penale și corecționale a ordonat ca arestul preventiv al lui Amado Boudou să fie revocat și a dispus „eliberarea sa imediată”.

„Este o chestiune de câteva ore până va fi pus în libertate”, a declarat avocatul său, Eduardo Duranona, la un post de televiziune argentinian.

Potrivit acestuia, fostul vicepreședinte urma să fie transferat la o reședință situată în cartierul Barracas din Buenos Aires.

Amado Boudou, 55 de ani, a fost teoretic al doilea personaj din stat în perioada celui de-al doilea mandat al Cristinei Kirchner (2011-2015), însă rolul său a fost doar protocolar.

Faptele care îi sunt reproșate se referă la perioada în care a fost ministru al Economiei (2009-2011).

Cristina Kirchner a fost pusă și ea sub acuzare în mai multe afaceri de deturnare de fonduri în perioada în care a fost șefa statului argentinian, din 2007 până în 2015, la fel ca și unul dintre miniștrii săi cheie, Julio de Vido, de asemenea urmărit penal pentru corupție.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7686 secunde