Argentina: Justiția ordonă punerea în libertate a unui fost vicepreședinte al țării

98

Articole recomandate

Justiția argentiniană a ordonat, zilele trecute, punerea în libertate a lui Amado Boudou, vicepreședinte al Cristinei Kirchner între 2011 și 2015, plasat în arest preventiv la începutul lui noiembrie într-o afacere de venituri ilicite și spălare de bani, transmite AFP.

Curtea federală pentru probleme penale și corecționale a ordonat ca arestul preventiv al lui Amado Boudou să fie revocat și a dispus "eliberarea sa imediată".

"Este o chestiune de câteva ore până va fi pus în libertate", a declarat avocatul său, Eduardo Duranona, la un post de televiziune argentinian.

Potrivit acestuia, fostul vicepreședinte urma să fie transferat la o reședință situată în cartierul Barracas din Buenos Aires.

Amado Boudou, 55 de ani, a fost teoretic al doilea personaj din stat în perioada celui de-al doilea mandat al Cristinei Kirchner (2011-2015), însă rolul său a fost doar protocolar.

Faptele care îi sunt reproșate se referă la perioada în care a fost ministru al Economiei (2009-2011).

Cristina Kirchner a fost pusă și ea sub acuzare în mai multe afaceri de deturnare de fonduri în perioada în care a fost șefa statului argentinian, din 2007 până în 2015, la fel ca și unul dintre miniștrii săi cheie, Julio de Vido, de asemenea urmărit penal pentru corupție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 21 Noiembrie 2016
Stire din Actual : Cutremur de 6,4 grade!
Pagina a fost generata in 1.3023 secunde