Șapte morți în urma unui atac asupra unei catedrale ortodoxe din Cecenia

132
Șapte morți în urma unui atac asupra unei catedrale ortodoxe din Cecenia - saptemorti-1526907477.jpg

Articole recomandate

Șapte persoane au fost ucise, ieri, în urma unei tentative de luare de ostatici în Catedrala Sfântului Arhanghel Mihail din Groznîi, Cecenia, o regiune musulmană a Federației Ruse din nordul Caucazului cu statut de republică.

Potrivit presei ruse, care îl citează pe liderul cecen Ramzan Kadîrov, patru combatanți teroriști au atacat Catedrala Sfântului Arhanghel Mihail din Groznîi în scopul de a răpi mai mulți creștini ortodocși.

Potrivit liderului cecen, autoritățile au declanșat imediat o operațiune specială. Șapte persoane au murit în urma acestui atac, și anume cei patru agresori, doi polițiști și un civil. Locul atacului este încercuit de forțele de ordine. Kadîrov susține că atacatorii au primit ordin "dintr-o țară occidentală". Cecenia are o populație de circa 1,3 milioane de locuitori, dintre care numai 2% sunt creștin ortodocși. După destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991, micuța republică musulmană din nordul Caucazului a fost afectată de două războaie de separare de Rusia, ambele înăbușite de puterea de la Moscova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.494 secunde