Aproximativ 12% dintre urmăriții la nivel mondial sunt români

250
Aproximativ 12% dintre urmăriții la nivel mondial sunt români - 4-1350574282.jpg

Ministerul Administrației și Internelor a inițiat, la cererea Interpol, un proiect de act normativ care permite delegarea ofițerilor români la sediul Secretariatului General de la Lyon, în condițiile în care aproximativ 12 la sută din numărul total de urmăriți sunt căutați de autoritățile române, informează realitatea.net.

Potrivit MAI, schimbul de mesaje referitoare la  infracțiunile săvârșite de cetățenii români în afara țării a crescut foarte mult în anii 2010 și 2011, ajungând la peste 200.000 de mesaje operative.


Dată fiind situația, devenise necesară prezența unor ofițeri români detașați la sediul de la Lyon al Secretariatului General al Interpol, însă România nu avea un cadrul legal prin care acești polițiști să fie detașați, în mod oficial.

Secretariatul General al Interpol a ales un ofițer de poliție român pentru a îndeplini o funcție cu atribuții de coordonare a managementului datelor și informațiilor, care ar urma să fie detașat în perioada următoare.

Surse din MAI, citate de Mediafax, au declarat că este vorba despre comisarul Mihai Friptu, care în prezent ocupă funcția de director al Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, structură ce funcționaează la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române.


Potrivit proiectului de act normativ supus dezbaterii publice, detașarea ofițerilor de poliție la Interpol va fi dispusă de ministrul Administrației și Internelor, în funcție de resursele financiare alocate prin bugetul MAI, informează aceeași sursă.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4822 secunde