Aprobarea noii Comisii Europene, principalul obiectiv al sesiunii Parlamentului European

162
Aprobarea noii Comisii Europene, principalul obiectiv al sesiunii Parlamentului European - aprobarea-1574716044.jpg

Articole recomandate

Parlamentul European s-a reunit, aseară, în sesiune plenară la Strasbourg, principalul punct al agendei acesteia fiind supunerea la vot a componenței și a programului viitoarei Comisii Europene, condusă de Ursula von der Leyen, indică un comunicat de presă al PE, consultat de Agerpres. 


După ce au evaluat comisarii desemnați, deputații europeni vor decide, mâine, dacă vor alege Comisia ca întreg, ceea ce va permite noului executiv comunitar să își preia mandatul. Votul în plenul PE din 27 noiembrie va încheia procedura de examinare atentă de către Parlamentul European a echipei de comisari propuse. Scopul este de a garanta că organismul executiv al Uniunii Europene dispune de legitimitate democratică pentru a acționa în interesul europenilor. 


Ursula von der Leyen, aleasă în iulie președinte al viitoarei Comisii Europene, va prezenta echipa și programul noii Comisii. În urma unei dezbateri, europarlamentarii vor decide cu majoritate simplă dacă vor alege sau nu Comisia Europeană. Dacă va fi aprobată, noua Comisie Europeană își va începe activitatea la 1 decembrie. 


În această dimineață, sunt prevăzute în plenul PE declarații ale reprezentanților Consiliului UE și ai Comisiei Europene cu privire la pregătirea Consiliului European din 12-13 decembrie. 


Tot astăzi, câștigătorul Premiului Saharov pentru libertatea de gândire în 2018, regizorul ucrainean de film și activistul pentru drepturile omului Oleg Sențov va primi distincția în plenul PE. 


Premiul Saharov i-a fost decernat lui Oleg Sențov anul trecut, când acesta era în închisoare, după ce protestase în Piața Independenței din Kiev împotriva anexării Crimeii de către Rusia. Sențov a fost eliberat de ruși în luna septembrie, în cadrul unui schimb de prizonieri. 


Situația din vecinătatea estică a Uniunii Europene și cea din Orientul Mijlociu vor face, mâine seară, obiectul unor declarații ale șefei diplomației UE, Federica Mogherini, în plenul Parlamentului European. 
Joi, în ultima zi a sesiunii plenare a PE, vor avea loc dezbateri cu privire la cazurile de încălcare a drepturilor omului, a democrației și a statului de drept în Algeria, Cuba și Haiti. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3451 secunde