Aproape o mie de constănțeni au ajuns la spital de Crăciun

462
Urgența Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a fost supraaglomerată de Crăciun. Aproape o mie de constănțeni au ajuns, în doar trei zile, la spital, fie din cauza problemelor digestive, fie pentru că, din cauza consumului de alcool, au fost implicați în accidente rutiere sau în diverse altercații și s-au ales cu traumatisme. Alții au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că au fost mușcați de câini.

Medicii, și așa puțini, au făcut față cu greu numărului mare de solicitări.
Dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, ne-a declarat că, în perioada 24 - 27 decembrie, la Ortopedie și Traumatologie au fost înregistrate peste 200 de cazuri, cele mai multe rezultate în urma accidentelor rutiere sau a altercațiilor produse din cauza consumului de alcool.
La camera de resuscitare au ajuns peste 40 de persoane, după ce au făcut infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
Cele mai multe prezentări, peste 400, le-a înregistrat Urgența Medicală. În jur de 20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza colicilor biliare sau abdominale, dar medicii se așteaptă ca, în zilele următoare, numărul prezentărilor să crească. "La Urgență au ajuns destul de mulți diabetici care au mâncat mult și cărora le-a crescut glicemia, dar nu au fost înregistrate cazuri de comă diabetică", a declarat dr. Florian Stoian.
De asemenea, medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța s-au con-fruntat cu 200 de urgențe chirurgicale. În cele mai multe cazuri a fost vorba despre colecisto-pancreatite acute și plăgi mușcate de câine. "Urgența a înregistrat un număr mare de prezentări. Este semnalată, din nou, aceeași problemă - medicii de familie nu asigură serviciul de permanență, așa că pacienții se văd nevoiți să vină la spital", a declarat dr. Florian Stoian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6931 secunde