Aproape 150 de balene au eșuat pe o plajă din Noua Zeelandă. Jumătate dintre ele, eutanasiate

161
Aproape 150 de balene au eșuat pe o plajă din Noua Zeelandă. Jumătate dintre ele, eutanasiate - balene65906700-1543226187.jpg

Articole de la același autor

Circa 145 de balene pilot au murit pe o plajă izolată din Insula Stewart (Noua Zeelandă), după ce eșuaseră în weekend.

Șocanta descoperire a fost făcută de un excursionst sâmbătă seara, în timp ce căuta un loc de campat în apropierea golfului Mason, pe coasta vestică a celei mai sudice insule a Noii Zeelande, a precizat luni, într-o declarație, Departamentul pentru conservarea patrimoniului istoric și natural (DOC) din această țară.

Jumătate dintre cetacee muriseră, iar în cazul restului a fost luată decizia de a fi eutanasiate.

"Din păcate, probabilitatea de a reuși să retrimitem cu succes în larg cealaltă jumate era extrem de scăzută", a declarat Ren Leppens, un oficial din cadrul DOC, explicând că date fiind locația izolată, lipsa de personal local și starea precară de sănătate a balenelor, decizia de a le eutanasia a fost cea mai umană care se putea lua.

Balenele eșuează adesea pe plajele Noii Zeelande, astfel că DOC răspunde la o medie de 85 de incidente de acest fel pe an, deși în majoritatea cazurilor este vorba doar de un exemplar eșuat.

În februarie 2017, peste 300 de balene pilot au murit după ce eșuaseră în extremitatea nordică a Insulei de Sud a Noii Zeelande, într-unul dintre cele mai grave cazuri de acest fel înregistrate în această țară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4119 secunde