Apel dramatic din Venezuela: "Poporul are nevoie disperată de ajutor umanitar"

162
Apel dramatic din Venezuela:

Articole recomandate

Președintele interimar auto-proclamat al Venezuelei, Juan Guaido, a cerut forțelor armate venezuelene să permită intrarea ajutoarelor umanitare internaționale, care încep să fie colectate în centrele de stocare, scrie agenția spaniolă EFE. citată de RFI Romania.


Apelul vine în contextul în care podul Tienditas de la frontiera Venezuelei cu Columbia, pe unde ar urma să fie livrat ajutorul umanitar internațional pentru populația venezuelană, a fost blocat de trupe loiale regimului președintelui Nicolas Maduro, potrivit opoziției de la Caracas.

Un apel asemănător a făcut și secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, care a cerut militarilor să accepte ajutor umanitar. "Poporul venezuelean are nevoie disperată de ajutor umanitar. Statele Unite și alte țări încearcă să ajute, dar armata Venezuelei, la ordinul lui Maduro blochează ajutoarele cu camioane și autocisterne. Regimul Maduro ar trebui sa lase ajutoarele să ajungă la poporul înfometat", a scris el pe Twitter.

În condițiile unei crize economice și politice profunde și a sancțiunilor internaționale, populația Venezuelei se confruntă cu numeroase lipsuri, inclusiv de alimente și medicamente.

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, îndeamnă statele occidentale să elimine sancțiunile impuse Venezuelei în loc să trimită ajutoare umanitare în sprijinul venezuelienilor.


Între timp ministrul de interne italian Matteo Salvini a anunțat că a primit o scrisoare din partea opozantului venezuelean Juan Guaido, autoproclamat președinte, care i-a cerut să primească o delegație a țării sale la Roma, scrie AFP.

Italia este una din puținele țări din Uniunea Europeană care nu l-a recunoscut pe Juan Guaido drept 'președinte interimar' și a blocat adoptarea unei poziții comune a UE privind recunoașterea acestuia, dar subiectul divizează profund guvernul de uniune. Într-una din rarele sale apariții publice, președintele italian, Sergio Mattarella, a intervenit pentru a cere ca Italia să dea dovadă de 'responsabilitate' și 'claritate pe o linie comună cu toți aliații și partenerii din Uniunea Europeană'.

Vicepremier și ministru de interne, Matteo Salvini nu a precizat deocamdată ce intenționează să-i răspundă liderului opoziției venezuelene.


sursa: realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.451 secunde