Apel către Putin și Poroșenko: Respectați încetarea focului în estul Ucrainei!

151
Apel către Putin și Poroșenko: Respectați încetarea focului în estul Ucrainei! - apel-1504007215.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel au lansat un apel președinților rus și ucrainean, Vladimir Putin și Petro Poroșenko, la respectarea încetării focului în estul Ucrainei, unde "situația securității nu s-a ameliorat semnificativ", transmite AFP.

"Le cerem acum președintelui Putin și președintelui Poroșenko să-și respecte deplin angajamentele, să susțină din nou public încetarea focului și să garanteze că militarii și personalul desfășurat în teren primesc instrucțiunile adecvate", au cerut cei doi lideri, potrivit unui comunicat de presă al Palatului Elysee.

La 22 august, liderii francez, german, rus și ucrainean - așa-numitul "format Normandia" - au cerut o încetare a focului în estul Ucrainei în vederea începerii anului școlar, prevăzută pentru data de 1 septembrie.

"Misiunea de observare a OSCE în Ucraina continuă să consemneze amenințări la adresa personalului său și restricții în libertatea sa de mișcare, în special în zonele neguvernamentale", au subliniat președintele francez și cancelarul german.

Aceștia s-au pronunțat și pentru o cooperare mai bună cu Centrul comun de control și coordonare (JCCC) cu privire la luptele în desfășurare și pentru asigurarea unui acces sigur și fără obstacole pentru Misiunea de observare a OSCE în Ucraina. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3494 secunde