Anunţ de la MAE: Două state nu vor avea secții de vot la parlamentare

229
Anunţ de la MAE: Două state nu vor avea secții de vot la parlamentare - alegeriparlamentare202064-1601652165.jpg

Articole recomandate

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis, vineri, situația privind organizarea secțiilor de votare pentru alegerile parlamentare, în străinătate, și țările care și-au dat acordul de principiu ca românii să poată vota la scrutinul de pe 6 decembrie. Oficialul din Guvern a spus că Malta și Nigeria nu vor organiza niciun fel de secție.

“Având în vedere acest context special, dar și pentru buna organizare în strîinătate a alegerilor parlamentare în 6 decembrie, am transmis încă din luna iunie instrucțiuni misiunilor României în străinătate să contacteze autoritățile străine competente din țările de reședință în vederea evaluării posibilității reale și concrete de organizare de secții de votare pe teritoriul acestor state precum pentru a se și informa cu privire la măsurile de igienă și protecție sanitară concrete care trebuie respectate pe parcursul desfășurării procesului de votare la secție, în contextul pandemiei de COVID-19.

În conformitate cu informațiile comunicate până în acest moment de către misiunile României în străinătate, pe baza dialogului oficial desfășurat, dar care este în desfășurare cu autoritățile competente din statele de rșeedință, și în contextul măsurilor dispuse de acestea în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19 la nivelul fiecărei țări, vă putem aduce la cunoștință următoarele.

Singurele state ale căror autorități au informat oficial până la acest moment că nu vor permite organizarea de secții de votare pe teritoriul lor nici la sediile misiunilor diplomatice sau consulare nici în alte locații sunt două: Malta și Nigeria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6351 secunde