Antonio Guterres atenționează că drepturile omului sunt luate cu asalt

153
Antonio Guterres atenționează că drepturile omului sunt luate cu asalt - antonio-1582581082.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a atras, ieri, atenția că drepturile omului sunt "luate cu asalt" de peste tot în lume, lucru vizibil în special prin nivelurile alarmante de feminicide, relatează AFP.


"Drepturile omului se confruntă cu provocări tot mai mari", a spus Guterres în deschiderea sesiunii anuale a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva, adăugând că "nicio țară nu este la adăpost".


"Fricile sunt tot mai multe", iar "drepturile omului sunt atacate" din toate părțile, a adăugat el, făcând apel la comunitatea internațională să acționeze pentru a opri această tendință. În discursul său, secretarul general al ONU nu a menționat nicio țară în mod special, chiar dacă a făcut aluzii la situații precum conflictul din Siria sau soarta migranților care vor să ajungă în Europa.


El a subliniat de asemenea cazul "civililor prinși în enclave în regiuni răvășite de război, înfometate și bombardate prin încălcarea dreptului internațional" și a denunțat "traficul de ființe umane, care afectează toate regiunile din lume".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3601 secunde