Surpriză în politica germană

Annegret Kramp-Karrenbauer nu va candida la postul de cancelar

213
Annegret Kramp-Karrenbauer nu va candida la postul de cancelar - annegret-1581374455.jpg

Articole recomandate

Lidera Uniunii Creștin-Democrate germane (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, protejata cancelarului Angela Merkel, nu va candida pentru funcția de șef al guvernului la viitoarele alegeri federale din 2021, transmit agențiile internaționale de presă, citând surse din cadrul formațiunii. 


Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK, cum mai este cunoscută) a comunicat conducerii partidului la Berlin și că va demisiona de la șefia acestuia, a declarat, ieri, un purtător de cuvânt al CDU. 


AKK, în vârstă de 57 de ani, era creditată drept succesoare a Angelei Merkel atunci când a fost aleasă la conducerea creștin-democraților în decembrie 2018, în cadrul planului actualului cancelar de a se retrage treptat de pe scena politică. 


Kramp-Karrenbauer a avut însă dificultăți în a-și impune controlul asupra partidului și a fost afectată de o serie de scandaluri, cel mai recent fiind cel din Turingia, când membri ai CDU au votat, săptămâna trecută, alături de Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreapta) alegerea unui politician liberal ca prim-ministru al landului. 


Potrivit surselor, Angela Merkel dorește ca Annegret Kramp-Karrenbauer să rămână în funcția de ministru al Apărării.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5145 secunde