Ankara, critici la adresa Parlamentului European. "Este inacceptabil!"

133
Ankara, critici la adresa Parlamentului European.

Articole recomandate

Ministerul de Externe de la Ankara a apreciat, ieri, că votul comisiei de politică externă a Parlamentului European pentru suspendarea negocierilor de aderare cu Turcia este inacceptabil, transmite Reuters. 
Comisia parlamentară a cerut, miercuri, Comisiei Europene și statelor membre ale UE să suspende oficial negocierile de aderare cu Turcia. Europarlamentarii au motivat apelul menționând nerespectarea drepturilor omului și a libertăților civile, influențele asupra puterii judecătorești și disputele teritoriale cu Ciprul și alți vecini. 


"Este absolut inacceptabil că proiectul de raport consultativ, fără caracter obligatoriu (n.r. - al comisiei parlamentare), cere suspendarea totală a negocierilor noastre de aderare la UE", a declarat Hami Aksoy, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe turc. "Ne așteptăm la efectuarea corecturilor necesare și la un raport final mai realist, imparțial și încurajator. Numai un astfel de raport va fi luat în considerare de țara noastră", a adăugat el. 


Turcia consideră aderarea la UE un obiectiv strategic important, deși dialogul pe această temă cu Bruxellesul, început în 2004, este în impas de câțiva ani.  




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2969 secunde