Angela Merkel speră să finalizeze până la jumătatea lui ianuarie discuțiile cu SPD

504
Angela Merkel speră să finalizeze până  la jumătatea lui ianuarie discuțiile cu SPD - angela-1513684771.jpg

Articole recomandate

Cancelarul conservator german Angela Merkel a declarat că speră să finalizeze până la jumătatea lunii ianuarie 2018 discuțiile exploratorii cu Partidul Social-Democrat (SPD) cu privire la formarea unui nou guvern, pentru ca ulterior conservatorii și

social-democrații să poată lansa negocierile oficiale pentru reluarea alianței care a guvernat Germania până la alegerile din septembrie, relatează agenția Reuters, consultată de Agerpres.

"Dorim să construim un guvern stabil", a subliniat Angela Merkel, întrebată cât este de realistă dorința exprimată de președintele francez Emmanuel Macron ca până în martie anul viitor să obțină progrese împreună cu Germania în dezbaterea cu privire la reforma zonei euro.

"De aceea, succesul discuțiilor exploratorii înseamnă, în opinia CDU și a CSU (n.r. - Uniunea Creștin-Democrată a cancelarului Merkel și aripa sa bavareză, Uniunea Creștin-Socială), că pe parcursul acestor discuții trebuie să ajungem la un acord asupra unor chestiuni specifice", a explicat ea.

"Din perspectiva noastră, orice mai puțin decât atât ar înseamnă că discuțiile exploratorii nu au avut succes", a adăugat Merkel.

Pe de altă parte, Martin Schulz, liderul SPD, le-a spus membrilor de partid că speră să obțină prestigiosul portofoliu al finanțelor într-o viitoare coaliție cu CDU.

Schulz, care inițial s-a angajat să treacă în opoziție, după ce SPD a înregistrat pierderi record la alegerile din septembrie, a acceptat să înceapă convorbiri exploratorii pentru formarea guvernului cu conservatorii, după eșecul negocierilor dintre aceștia din urmă și alte două formațiuni mai mici și în pofida puternicei opoziții a bazei partidului față de intrarea într-o nouă "mare coaliție".

Surse din SPD au confirmat pentru DPA o știre apărută în Handelsblatt, în sensul că Martin Schulz le-a spus colegilor săi de partid că obiectivul negocierilor de coaliție cu blocul lui Merkel îl reprezintă Ministerul Finanțelor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3568 secunde