Angela Merkel se declară optimistă asupra șanselor de a forma un guvern

116
Angela Merkel se declară optimistă asupra șanselor de a forma un guvern - angelamerkel-1515411716.jpg

Articole recomandate

Angela Merkel s-a declarat, ieri, optimistă asupra șanselor de a ajunge la un acord de principiu pentru a forma un nou guvern cu social-democrații în Germania și a scoate prima economie europeană din impasul politic, relatează AFP.

"Eu intru în discuțiile care se deschid cu optimism, chiar dacă sunt conștientă de imensa muncă ce ne așteaptă", a declarat cancelarul la Berlin, la deschiderea unei sesiuni maraton de negocieri de cinci zile între familia sa politică conservatoare și social-democrații SPD.

"Cred că putem ajunge la acest lucru", a adăugat ea, subliniind că are drept scop crearea condițiilor pentru a forma un guvern stabil în țară.

Alegerile parlamentare din septembrie, marcate de un progres al extremei-drepte și un regres al partidelor tradiționale, nu au permis formarea unei majorități evidente în camera deputaților.

Cancelarul și tabăra sa creștin-democrată au încercat mai întâi să formeze un guvern de coaliție cu liberalii și ecologiștii, dar fără succes.

Acum nu îi mai rămâne Angelei Merkel ca formulă de coaliție majoritară decât o alianță cu SPD, cu care a guvernat deja în guvernul precedent (2013-2017), care gestionează în prezent afacerile curente ale țării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3112 secunde