Angela Merkel: "Este în joc însuși destinul Uniunii Europene"

163
Angela Merkel:

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel a atras, ieri, atenția că în chestiunea migrației este în joc însuși destinul Uniunii Europene, înaintea summitului european la Bruxelles, unde acest subiect se anunță a fi unul extrem de dificil, relatează AFP.

"Europa se confruntă cu multe provocări, însă cea legată de migrație ar putea decide destinul Uniunii Europene", a declarat Merkel în Bundestag (camera inferioară a parlamentului german), făcând apel la soluții multilaterale, și nu unilaterale, din partea țărilor membre.

În discursul său, Merkel a încercat să răspundă criticilor din rândul aliaților săi, apărându-și decizia din 2015 de a deschide granițele pentru un milion de migranți ca un pas necesar pentru a ajuta statele vecine, dar subliniind că nu mai vrea repetarea situației de atunci.

Ea a făcut apel la semnarea de acorduri pentru găzduirea de refugiați cu țări africane asemănătoare cu înțelegerea convenită de UE cu Turcia. Merkel a spus totodată că, în contextul scăderii numărului de migranți, ar trebui reintroduse controalele mai stricte privind migrația de dinainte de anul 2015. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4158 secunde