€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Angela Merkel: "Este în joc însuși destinul Uniunii Europene"

Ştire online publicată Vineri, 29 Iunie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Cancelarul german Angela Merkel a atras, ieri, atenția că în chestiunea migrației este în joc însuși destinul Uniunii Europene, înaintea summitului european la Bruxelles, unde acest subiect se anunță a fi unul extrem de dificil, relatează AFP.

„Europa se confruntă cu multe provocări, însă cea legată de migrație ar putea decide destinul Uniunii Europene”, a declarat Merkel în Bundestag (camera inferioară a parlamentului german), făcând apel la soluții multilaterale, și nu unilaterale, din partea țărilor membre.

În discursul său, Merkel a încercat să răspundă criticilor din rândul aliaților săi, apărându-și decizia din 2015 de a deschide granițele pentru un milion de migranți ca un pas necesar pentru a ajuta statele vecine, dar subliniind că nu mai vrea repetarea situației de atunci.

Ea a făcut apel la semnarea de acorduri pentru găzduirea de refugiați cu țări africane asemănătoare cu înțelegerea convenită de UE cu Turcia. Merkel a spus totodată că, în contextul scăderii numărului de migranți, ar trebui reintroduse controalele mai stricte privind migrația de dinainte de anul 2015. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8738 secunde