Șefa AfD, Alice Weidel:

"Angela Merkel ar trebui judecată pentru încălcarea legislației UE"

216

Articole recomandate

Lidera partidului de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD), Alice Weidel, a declarat, ieri, că Angela Merkel, cancelarul german, ar trebui anchetată și judecată pentru încălcarea legislației Uniunii Europene în timpul crizei refugiaților și în legătură cu programul de salvare a Greciei, relatează agenția DPA, consultată de Agerpres.

Alice Weidel, care a fost desemnată drept candidată a AfD pentru alegerile din 24 septembrie, într-un efort de atenuare a imaginii sale de extrema dreaptă, este de părere că Angela Merkel ar trebui adusă în fața justiției din cauza deciziei sale de a nu ține cont de regulile care prevăd că solicitările de azil trebuie făcute în prima țară de intrare în UE.

Decizia a dus la sosirea în Germania a sute de mii de migranți în 2015 și 2016, ceea ce, în opinia candidatei AfD, a provocat "o deteriorare dramatică a securității interne". De atunci, așa-numitele "Regulamente Dublin" au fost reintroduse.

Potrivit lui Weidel, "primul lucru pe care îl va face AfD când va intra în parlament este de a lansa o comisie de anchetă în legătură cu Angela Merkel, comisie care să se ocupe de încălcările juridice, nu numai referitor la criza refugiaților, ci și în privința programului de salvare a euro, care încalcă tratatele UE".

"Dacă mă întrebați, Angela Merkel ar trebui să-și justifice toate încălcările juridice în fața unei instanțe germane în calitate de cetățean particular, după ce își va încheia cariera profesională", a declarat Alice Weidel.

DPA amintește că partidul AfD, înființat în 2013, a pierdut din elanul electoral în ultimele săptămâni și în sondaje este creditat în prezent cu circa 10% din intențiile de vot. Dar aceasta înseamnă că el poate încă ușor să treacă de pragul de 5% din voturi, necesar pentru a intra în Bundestag, camera inferioară a parlamentului federal de la Berlin. AfD este însă prezent în majoritatea dintre parlamentele celor 16 landuri germane. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5853 secunde