Angela Merkel anunță că trimite trupe în estul Europei, inclusiv în România

282
Angela Merkel anunță că trimite trupe în estul Europei, inclusiv în România - angelamerkel-1461994781.jpg

Articole recomandate

Germania studiază posibilitatea de a trimite trupe în România și în alte țări din flancul estic al NATO pentru a descuraja acțiunile agresive ale Rusiei. Anunțul a fost făcut de Angela Merkel după o întâlnire cu premierul Letoniei și vine după ce Barack Obama a cerut Germaniei să se implice militar în România, Polonia și în țările baltice, scrie realitatea.net



La Berlin, Angela Merkel a anunțat în premieră că Germania ar putea să trimită soldați în România, Polonia și în țările baltice pentru a descuraja orice intenții ostile ale Rusiei. Potrivit presei germane, un prim contingent de aproximativ 200 de soldați ar putea fi trimiși în Lituania.

Merkel a precizat însă că o astfel de desfășurare de trupe în țările din flancul estic al NATO nu va fi 'în contradicție cu Actul Fondator NATO-Rusia'. Înțelegerea, încheiată în anul 1997, menționează angajamentul Alianței față de Moscova că nu va amplasa baze permanente în România, Polonia sau în țările baltice.

Anunțul de la Berlin a venit în urma unei întâlniri între cancelarul german și președintele american Barack Obama, în cadrul căreia liderul de la Casa Albă a cerut Germaniei să se implice militar în România, Polonia, Lituania, Letonia și Estonia.

"Vom continua să întărim apărarea aliaților noștri din prima linie, Polonia, România și statele baltice. Trebuie să ne asigurăm că NATO își îndeplinește misiunea tradițională, dar și că răspunde amenințărilor din flancul sudic al NATO. Trebuie să apărăm securitatea fiecărui aliat."spune Obama.

De altfel, siguranța statelor din est reprezintă un punct important al politicii externe a Casei Albe. Oficialii de la Pentagon au cerut pentru 2017 un buget de patru ori mai mare și au anunțat că vor trimite în Europa de Est o brigadă de blindate. În caz de conflict, brigada ar putea forma o divizie completă împreună cu celelalte două brigăzi americane dislocate permanent în Europa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6259 secunde