€ 4.7625
£ 5.4024
$ 4.2638

Mai multe ştiri online:

Anchetă după moartea unui adolescent care juca un joc de tip Balena Albastră

Ştire online publicată Marţi, 23 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
O anchetă a fost deschisă în Franța după moartea unui adolescent care lua parte la „Momo Challenge”, un joc macabru care îi amenință pe participanți incitându-i să comită acte periculoase, au informat surse judiciare citate sâmbătă de AFP.

Parchetul din Rennes și jandarmeria locală încercau sâmbătă să elucideze decesul unui adolescent de 14 ani, găsit fără suflare la domiciliul părinților săi, într-o comună din apropierea orașului Rennes.

„Ancheta continuă pentru a determina circumstanțele sinuciderii și eventuala infracțiune de incitare la suicid a minorilor sub 15 ani”, a declarat AFP, procurorul din Rennes, Nicolas Jacquet.

Adolescentul a fost găsit, weekendul trecut, în camera sa spânzurat cu o centură de kimono, deși avea în perspectivă „numeroase proiecte”, a mărturisit familia sa.

Potrivit părinților săi, el nu s-a sinucis ci s-a aflat în fața unei provocări de pe Internet, numită „Momo challenge”, un „joc” periculos accesibil prin mesageria WhatsApp. Familia sa relevă că unele „provocări” la care se supusese adolescentul au lăsat urme pe corpul său, precum lacerații sau vânătăi.

Familia lui a dorit să tragă semnalul de alarmă pentru a împiedica alte drame de acest gen.

Ministrul de interne, Gérard Collomb, a fost chestionat recent de secretarul pentru Educație, Gabriel Attal, în legătură cu riscurile pe care le presupune jocul „Momo Challenge”. Potrivit lui, „cei tineri sunt supuși unei presiuni psihologice, fiind obligați să realizeze o serie de provocări multe dintre ele periculoase”.

„În caz de nerealizare a acestora, victimele sunt amenințate că datele lor personale și fotografii, în prealabil piratate, vor deveni publice, sau sunt chiar amenințate cu moartea”, susține Attal care se întreba ce dispoziții sunt prevăzute în Franța pentru a proteja tinerii de aceste practici.

În primăvara anului 2017, poliția franceză a avertizat asupra riscurilor unui joc similar, „Blue whale Challenge”, care îi incita pe tineri să realizeze timp de 50 de zile provocări din ce în ce mai periculoase, până la ultima etapă: sinuciderea.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.847 secunde