Anchetă cu privire la tentativa de deturnare a unui avion cu destinația Dubai

171
Anchetă cu privire la tentativa de deturnare a unui avion cu destinația Dubai - ancheta-1551119638.jpg

Articole recomandate

Autoritățile din Bangladesh desfășoară o anchetă cu privire la tentativa de deturnare a unui avion cu destinația Dubai, produsă duminică și avându-l ca autor pe un presupus dezechilibrat psihic, și examinează procedurile de securitate pe aeroporturile din țară, transmite AFP.


Forțele speciale i-au eliberat teferi duminică seara pe cei 148 de pasageri și membri ai echipajului avionului Boeing 737-800 al companiei Biman Bangladesh, în cursul unei operațiuni desfășurate pe aeroportul din Chittagong (sud), unde aeronava venită din capitala Dacca făcea escală pentru a prelua noi pasageri înainte de a decola spre Emirate.

Avionul a fost percheziționat ulterior și declarat apt pentru zbor.


Piratul aerului era un cetățean din Bangladesh în vârstă de 25 de ani, identificat sub numele de "Mahadi". El a fost rănit în timpul asaltului forțelor speciale și a decedat la scurt timp după arestare. Asupra lui s-a găsit un bilet pentru cursa internă între Dacca și Chittagong.


Autoritățile încearcă acum să clarifice cum a fost posibil ca tânărul să ajungă până la avion cu o armă, despre care primele constatări par să indice că era falsă.


Un pasager a declarat pentru presă că piratul aerului a tras două focuri de armă la zece minute după ce aparatul a decolat de la Dacca.


Autoritățile au indicat însă luni că pistolul era unul de jucărie.

Conform autorităților, piratul aerului era dezechilibrat psihic și motivul pe care l-a invocat a fost că avea probleme cu soția sa și dorea să vorbească cu prim-ministrul Sheikh Hasina.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Martie 2017
Stire din Sport : Andy Murray a cucerit trofeul de la Dubai
Pagina a fost generata in 0.3901 secunde