€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Americanii întind sârmă ghimpată la frontiera cu Mexicul

Ştire online publicată Joi, 15 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Militarii americani au întărit măsurile de securitate la frontiera cu Mexicul, construind baricade și garduri de sârmă ghimpată, relatează Reuters.

În orașul mexican Tijuana, la granița cu SUA, au sosit marți cu autobuze circa 400 de migranți care au luat-o înaintea unei caravane de refugiați din America Centrală, a declarat agenției Reuters un martor ocular. Restul caravanei este așteptat în zilele următoare; majoritatea migranților provin din Honduras.

Secretarul apărării Statelor Unite, Jim Mattis, a anunțat că va ajunge în zona frontierei, unde au fost desfășurați mii de militari pentru a sprijini eforturile grănicerilor și vameșilor de a împiedica migranții să pătrundă ilegal pe teritoriul american. US Customs and Border Protection (CBP), agenția vamală și de protecție a frontierei SUA, a anunțat că va închide benzile de trafic dinspre Tijuana, pentru a permite soldaților să instaleze baricade și garduri, potrivit Agerpres.

„CBP este gata și continuă să se pregătească pentru eventuala sosire a mii de oameni care migrează într-o caravană, îndreptându-se spre frontiera Statelor Unite”, a declarat Pete Flores, directorul agenției pentru operațiunile din San Diego, oraș californian situat la mai puțin de 40 de km de Tijuana. El s-a referit la „un risc potențial de siguranță și securitate”.

Vinerea trecută, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat un decret prin care interzice practic acordarea de azil celor care trec ilegal frontiera.

Reuters a consemnat reacții ale migranților care susțin că nu renunță la intenția de a ajunge oricum în SUA.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7168 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3912 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2952 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7468 secunde