Ambele doze de vaccin trebuie făcute cu ser de la același producător

502
Ambele doze de vaccin trebuie făcute cu ser de la același producător - 1-1610119317.jpg

Articole recomandate

Primele doze din vaccinul produs de Moderna vor sosi în România în următoarele zile. Deși nu există mari deosebiri între vaccinul Pfizer și cel de la Moderna, medicii nu recomandă administrarea combinată a celor două doze. De exemplu, dacă prima doză de vaccin primită este de la Pfizer, rapelul ar trebui să fie de la aceeași companie, potrivit Digi24.


„Producătorii recomandă să nu trecem de la un vaccin la altul. Dacă am făcut prima doză cu un vaccin, să folosim același vaccin și pentru doza a doua. De aceea, în momentul în care se face vaccin tuturor cu prima doză, se păstrează a doua doză până când faci rapelul”, a explicat la Digi24 Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov și membru al Grupului de Vaccionologie.


„Între vaccinul Moderna, care e cel mai recent aprobat, și primul vaccin nu sunt mari diferențe din punct de vedere al mecanismului de acțiune, sunt structurate pe același mecanism. Diferența între ele constă în metoda de transport și de stocare, vorbim de temperaturi joase, în rest nu există diferențe fundamentale”, a adăugat ea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8333 secunde