Ambasadorul Rusiei în Turcia, împușcat la o expoziție de artă

165
Ambasadorul Rusiei în Turcia,  împușcat la o expoziție de artă - ambasadorulrus-1482248087.jpg

Articole recomandate

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împușcat mortal, luni seara, în timp ce participa la o expoziție a Galeriei de Artă Contemporană din Ankara, diplomatul fiind transportat la spital cu răni grave. 


Comitetul de Anchetă al Federației Ruse a deschis dosar penal cu privire la asasinarea ambasadorului, a anunțat purtătorul de cuvânt al Comitetului de Anchetă, Svetlana Petrenko. 


MAE rus califică uciderea ambasadorului rus la Ankara drept atac terorist. "Calificăm cele întâmplate drept atac terorist. Ne aflăm în legătură permanentă cu autoritățile turce, de la care am primit asigurări că va fi desfășurată o anchetă minuțioasă multilaterală. Ucigașii vor fi pedepsiți", a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus.


Agresorul s-a prezentat ca fiind ofițer de poliție când a intrat în expoziție, a informat o sursă militară agenția Interfax. Acesta era îmbrăcat în costum cu cravată și a strigat în limba arabă, "Allahu Akbar" ("Dumnezeu este mare!"), în timp ce avea loc atacul. Bărbatul a mai spus câteva cuvinte și în limba rusă, potrivit Associated Press. De asemenea, el a stricat câteva dintre fotografiile care atârnau pe pereții expoziției.


Ambasadorul Andrei Karlov a fost împușcat în timp ce ținea un discurs la deschiderea unei expoziții de fotografie, transmit agențiile de presă internaționale. Imediat, atacatorul a fost împușcat de către forțele de ordine turce, conform agenției Anadolu citată de Reuters.


Agenția de știri TASS, care citează martori oculari, a informat că, la început, s-au auzit focuri de armă, iar atacatorul ar fi strigat de trei ori "Ieșiți afară!", trăgând câte un glonț în aer la fiecare avertisment, înainte de a trage în ambasador, după cum a confirmat și ziarul turc Hurriyet.


Canalul turc de știri NTV a confirmat că trei persoane au mai fost rănite în atacul ce l-a vizat pe ambasador.


Atacul a avut loc în ajunul vizitei ministrului de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, la Moscova, pentru consultări cu omologii săi rus și iranian cu privire la Siria.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2708 secunde