Ambasadorul României în Franța: va fi "un elan de solidaritate pentru refacerea Catedralei Notre-Dame din Paris

116
Ambasadorul României în Franța: va fi

Articole recomandate

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, este de părere că în perioada următoare va fi un elan de solidaritate pentru refacerea Catedralei Notre-Dame din Paris, afectată de un puternic incendiu, și că celebrul monument va renaște.


Ambasadorul Luca Niculescu a vorbit la Radio France International (RFI) despre faptul că a văzut catedrala arzând, despre emoția foarte mare care i-a cuprins pe oameni și punctează că ireparabilul nu s-a produs și că în curând va începe reconstrucția edificiului.

"Am văzut cum catedrala ardea. Zidurile erau iluminate de flăcări din interior, zidurile, vitraliile. Și am văzut mii de oameni care stăteau și se uitau în tăcere la ce se întâmplă. Am văzut lacrimi în ochii unora. Am văzut cum din cer pica un fel de cenușă. Emoție foarte, foarte mare și am văzut că emoția este planetară. Pe de altă parte, ireparabilul nu s-a produs, adică este în picioare catedrala. Catedrala nu se va prăbuși și cât de repede va începe reconstrucția. Acum suntem în perioada în care trebuie răcită catedrala, o operațiune care va dura câteva zile, dar ea va renaște", a afirmat diplomatul român.

Acesta apreciază că va fi un elan de solidaritate pentru refacerea catedralei, despre care spune că este simbol al creștinătății, un monument al patrimoniului universal, potrivit Agerpres.

"Este un simbol al creștinătății, este un simbol al Franței, este un simbol al Europei, este un monument al patrimoniului universal. Cred că nu este un om care să nu aibă povestea lui cu Notre-Dame, fie că e vorba pur și simplu de o fotografie în fața catedralei, fie că e vorba despre romanele pe care le-a citit, despre filmele pe care le-a văzut, de opera la care a fost și a ascultat muzica de la Notre-Dame. Cu siguranță va fi un elan de solidaritate pe măsură. Mă uitam la toate mesajele din această dimineață și la radio, și la televizor, și pe Twitter: toți vorbesc acum despre necesitatea reconstrucției și e probabil să avem și un moment de solidaritate națională, așa cum s-a întâmplat după atentatele teroriste de acum câțiva ani", a precizat, la RFI, ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.

Incendiul care s-a declanșat luni după-amiază târziu și a devastat o parte din Catedrala Notre-Dame din Paris este "stins" în totalitate, a anunțat, marți dimineață, purtătorul de cuvânt al brigăzii de pompieri, relatează AFP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2661 secunde