Ambasadorul Israelului în Turcia, expulzat după tragedia din Gaza

237
Ambasadorul Israelului în Turcia, expulzat după tragedia din Gaza - turcia-1526401442.jpg

Articole recomandate

Ambasadorul Israelului în Turcia a fost expulzat în semn de protest față de conflictul sângeros din Gaza dintre israelieni și palestinieni, a anunțat, marți, ministrul turc de Externe. 


Reacția Turciei se numără printre cele mai dure răspunsuri internaționale la confruntările sângeroase de luni dintre israelieni și palestinieni. Cel mai recent bilanț arată că minimum 60 de oameni au fost uciși și alți peste 2.000 - răniți.

Confruntarea a avut loc în timp ce la Ierusalim Statele Unite inaugurau ambasada pe care au mutat-o de la Tel Aviv, anunțând că recunosc acest oraș drept capitală a Israelului.

Totodată, Turcia a decretat trei zile de doliu național și a acuzat Israelul de genocid. În schimb, autoritățile americane au dat vina pe organizația pe Hamas pentru cele mai violente ciocniri din regiune din ultimii 4 ani. ONU a cerut pedepsirea celor care au utilizat forța excesivă, dar nu a luat nicio altă măsură.

La Istanbul, mii de oameni au protestat față de incidentele din Fâșia Gaza și față de inaugurarea ambasadei americane la Ierusalim. De altfel, Turcia a adoptat poziția cea mai dură la nivel internațional. Recep Tayyip Erdogan a rechemat ambasadorii Ankarei din Statele Unite și Israel și a criticat dur violențele de la graniță.

Violențele din Fâșia Gaza puteau fi analizate într-o anchetă independentă ONU, dar cererea Kuweitului în acest sens a fost blocată de Statele Unite. Washingtonul susține că a găsit deja vinovații pentru aceste incidente.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0186 secunde