Ambasadorul german în China, un apropiat al Angelei Merkel, a murit

254
Ambasadorul german în China, un apropiat al Angelei Merkel, a murit - ambasadormort-1630950367.jpg

Articole de la același autor

Ambasadorul german în China, Jan Hecker, a murit brusc la vârsta de 54 de ani, după doar câteva săptămâni de când preluase mandatul, potrivit unui comunicat postat luni pe site-ul Ambasadei germane din China. Anterior preluării funcției de ambasador la Beijing la 24 august, Jan Hecker a ocupat funcția de consilier pe politică externă al cancelarului german Angela Merkel, notează CNN.

„Suntem profund întristați și șocați să aflăm de moartea subită a ambasadorului german în China”, a transmis luni purtătorul de cuvânt al Ministerului German de Externe, adăugând că „inimile noastre sunt alături de familia sa și de prietenii și colegii săi în acest moment”.

Potrivit informațiilor publice disponibile până la această oră, circumstanțele din jurul morții diplomatului german nu au fost dezvăluite.

Jan Hecker a devenit al 14-lea ambasador german în China la sfârșitul lunii trecute. Înainte de numire, acesta a ocupat funcția de consilier pe probleme de politică externă în cabinetul federal condus de Angela Merkel și a fost, de asemenea, director al Departamentului de politică externă, securitate și politică de dezvoltare în guvernul de la Berlin.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.8785 secunde