Alianța kurdo-arabă se pregătește de discuții cu regimul sirian

155
Alianța  kurdo-arabă  se pregătește  de discuții  cu regimul sirian - alianta-1531836351.jpg

Articole recomandate

Brațul politic al unei coaliții kurdo-arabe din Siria a anunțat că studiază crearea unei entități care să reprezinte teritoriile semiautonome ale kurzilor în negocieri cu puterea președintelui sirian Bashar al-Assad, relatează France Presse.

Legat de Forțele Democratice Siriene (FDS), o coaliție de combatanți kurzi și arabi susținută de Washington, Consiliul Democratic Sirian a început luni un congres de două zile în orașul Tabqa din nordul Siriei.

"Unul dintre obiectivele acestui congres este formarea unei platforme pentru a negocia cu regimul", a declarat un înalt responsabil al Consiliului Democratic Sirian, Hekmat Habib. "Această platformă va reprezenta toate regiunile administrației autonome și regiunile deținute de FDS", a adăugat el, fără alte detalii.

Congresul reunește 240 de personalități, responsabili ai teritoriilor semiautonome controlate de comunitatea kurdă, dar și reprezentanți ai opoziției așa-numite "din interior", tolerată de regimul de la Damasc.

De la începutul conflictului din Siria în 2011, comunitatea kurdă a obținut o autonomie de facto în teritoriile aflate acum sub controlul său în nordul și nord-estul țării. Ea a impus o administrație semiautonomă asupra acestor regiuni, care reprezintă peste 27% din țară, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4832 secunde