Algeria, pe punctul de a organiza alegeri după demisia președintelui aflat la putere de 20 de ani

77
Algeria, pe punctul de a organiza alegeri după demisia președintelui aflat la putere de 20 de ani - algeria-1554629561.jpg

Articole recomandate

Parlamentul algerian se va reuni marți pentru a desemna președintele interimar, a anunțat sâmbătă seară Consiliul Națiunii, camera superioară a Parlamentului, relatează AFP, citată de Agerpres. Potrivit Constituției, Abdelkader Bensalah, președintele Consiliul Națiunii, urmează să asigure interimatul pentru o perioadă de maxim 90 de zile în care va trebui să organizeze alegeri prezidențiale. 


Această sesiune va avea loc la o săptămână după anunțul demisiei făcut de președintele Abdelaziz Bouteflika după 20 de ani la putere, sub presiunea comună a străzii și armatei. 


Sesiunea reunind cele două camere ale Parlamentului a fost decisă după o reuniune, joi, "sub președinția lui Abdelkader Bensalah", potrivit unui comunicat al Consiliul Națiunii citat de agenția oficială de presă APS. 


"Marți, președintelui Consiliul Națiunii (Abdelkader Bensalah) va prezida reuniunea Parlamentului pentru a anunța vacant postul de președinte al țării și apoi să îl desemneze pe Abdelkader Bensalah ca șef al statului", a declarat pentru AFP Salim Rebahi, din cadrul serviciului de comunicare al camerei superioare a Parlamentului. 


"Duminică (7 aprilie) se va reuni comisia mixtă însărcinată cu elaborarea regulamentului de desfășurare a lucrărilor Parlamentului în sesiune comună", a adăugat el, precizând că "acest regulament trebuie votat marți, înainte de desemnarea șefului statului". 


Președinte de aproape 17 ani al Consiliului Națiunii, Abdelkader Bensalah, 77 de ani, este un produs pur al regimului algerian și un fidel al lui Abdelaziz Bouteflika. Deputat, ambasador, înalt funcționar ministerial, senator, el a trecut prin mai multe funcții și a prezidat cele două camere ale Parlamentului, fără să fi ajuns vreodată ministru. 


Manifestanții algerieni, care ies pe stradă de peste o lună și jumătate, s-au adunat din nou vineri pentru a protesta față de orice implicare a foștilor apropiați ai lui Abdelaziz Bouteflika în tranziția politică


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5512 secunde