ALERTĂ! Rămășițe umane descoperite într-o clădire a Vaticanului, în timpul unor lucrări

156
ALERTĂ! Rămășițe umane descoperite într-o clădire a Vaticanului, în timpul unor lucrări - h50340847e1540979855749-1541059543.jpg

Articole recomandate

Fragmentele osoase au fost descoperite în timpul lucrărilor de construcție într-o clădire a Vaticanului, lângă faimosul muzeu Villa Borghese.


Experții au transmis că încearcă să determine data morții, sexul și vârsta corpului. Presa din Italia a speculat că rămășițele ar putea aparține unei adolescente de 15 ani, fiica unui angajat al Vaticanului, care a dispărut în anul 1983, potrivit bbc.com.

Dispariția Emanuelei Orlandi este unul dintre cele mai mari mistere din Italia. După ce adolescenta nu a fost de găsit, au fost lansate mai multe ipoteze cu privire la ce s-ar fi putut întâmpla cu ea.


Una dintre ele a fost că dispariția ei a fost legată de încercarea unora de a forța eliberarea din închisoare a lui Mehmet Ali Agc, turcul care a încercat să-l ucidă pe Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1981.

A doua ipoteză a fost lansată în anul 2005, când un bărbat anonim a sunat la o emisiune de televiziune și a spus că secretul dispariției Emanuelei a fost îngropat împreună cu Enrico "Renatino" De Pedis, un mafiot care a condus odată banda Magliana care a terorizat Roma în anii 1980.

Fratele adolescentei, Pietro, a încercat decenii întregi să afle ce s-a întâmplat cu ea. El a acuzat Vaticanul că tace în acest caz.


Presa din Italia a mai notat că rămășițele umane găsite într-o clădire a Vaticanului i-ar putea aparține și lui Mirella Gregori, adolescenta care a dispărut din Roma cu 40 de zile înainte ca Emanuela să dispară.

Detectivii spun că este posibil ca disparițiile celor două fete să aibă legătură. Vaticanul a anunțat că autoritățile italiene au lansat o investigație în urma descoperirii, scrie libertatea.ro

Foto: EPA


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2595 secunde