ALERTĂ! Numărul cazurilor de holeră a crescut la 271!

120
ALERTĂ! Numărul cazurilor de holeră a crescut la 271! - holera233294000-1554028510.jpg

Articole recomandate

Numărul cazurilor confirmate de holeră în Beira, orașul-port din Mozambic devastat de ciclonul Idai, aproape s-a dublat în ultimele 48 de ore ajungând la 271, au anunțat sâmbătă autoritățile guvernamentale din această țară sud-africană, potrivit Reuters.

Guvernul și echipele de salvare depun eforturi pentru a limita răspândirea bolii după ce ciclonul Idai a lovit Beira în data de 14 martie, declanșând inundații catastrofale care au dus la moartea a peste 700 de persoane în Mozambic, Zimbabwe și Malawi.

Cu ocazia deschiderii unui centru temporar de tratament în Beira, ministrul Mediului, Celso Correia, a precizat că au fost raportate 271 de cazuri de holeră. Potrivit acestuia, 138 dintre acestea au ajuns la centrele medicale în ultimele 48 de ore.

"Nu au fost înregistrate decese în spitale", a spus Correia.

Vineri, oficialul a declarat că cel puțin două persoane, care nu erau internate în spitale, au decedat prezentând simptome precum deshidratarea și diareea.

Multe regiuni din Mozambic și Zimbabwe, grav afectate de ciclon, sunt încă izolate și nu se poate ajunge la acestea pe cale rutieră.

Holera este endemică în Mozambic, unde au existat frecvent focare în ultimii cinci ani. Circa 2.000 de persoane s-au îmbolnăvit în cea mai recentă epidemie, care a ținut până în februarie 2018, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Autoritățile din Mozambic au spus sâmbătă că numărul deceselor în urma ciclonului a ajuns la 501, iar bilanțul total al deceselor în Mozambic, Zimbabwe și Malawi este de 746.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Epidemie de holeră în Cuba
Vineri, 13 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Atenționare MAE! Epidemie de holeră
Pagina a fost generata in 0.258 secunde