ALERTĂ NAȚIONALĂ! PESTE 5.000 DE ROMÂNI, SPIONAȚI PE TELEFONUL MOBIL PRINT-O APLICAȚIE

1517
ALERTĂ NAȚIONALĂ! PESTE 5.000 DE ROMÂNI, SPIONAȚI PE TELEFONUL MOBIL PRINT-O APLICAȚIE - virusdetected-1549619789.jpg

Articole recomandate

O aplicație disponibilă pentru Android, care promite că ne oferă intimitate în timp ce navigăm în mediul online, ne poate fura lista de contacte, documentele de pe telefon și ne înregistrează locația GPS și toate convorbirile telefonice. Deja, 50 de milioane de utilizatori au fost păcăliți. Aplicația a fost infectată cu cel mai puternic virus rusesc. Singurul semn care trădează prezența virusului este scăderea rapidă a bateriei telefonului mobil, spun specialiștii.


Liviu Arsene, specialist în securitate cibernetică: În momentul de față am instalat aplicația și este imposibil să facem diferența între aplicația legitimă și cea infectată. În tot acest timp aplicația poate fura pozele de pe telefon, poate înregistra apelurile telefonice, inclusiv locația GPS de pe telefonul mobil. Toate informațiile fiind transmise către atacator. Aplicația infectată cu virusul de spionaj a fost descărcată de 50 milioane de persoane. Paradoxal, are deja peste un milion de evaluări, cele mai multe pozitive. În țara noastră, peste 5.000 de români o folosesc și ar putea avea datele personale în pericol, scrie digi24.ro


Virusul Triout a apărut prima dată în Rusia. Aplicația infectată poate fi descărcată gratuit, din magazine neoficiale, doar pe telefoanele cu sistem Android, folosite de peste 80% dintre români. 18% folosesc iOS și doar 1% Windows.


Liviu Arsene, specialist în securitate cibernetică: Aplicația infectată se comporta exact ca cea legitimă. Aceleași permisiuni sunt cerute, în schimb utilizatorul nu știe cum vor fi abuzate acele permisiuni. De cele mai multe ori este necesară o singură permisiune pentru a abuza de capacitățile de spionaj.


Bogdan Botezatu, director de cercetare BitDefender: Aici este o tentativă de furt de imagini. Hackerul care ne controlează telefonul prin respectiva aplicație, are acces la sistemul de fișiere de pe dispozitiv, mai scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8801 secunde