ALERTĂ MAXIMĂ! Incident aviatic deasupra Mării Negre

402
ALERTĂ MAXIMĂ! Incident aviatic deasupra Mării Negre - avionamericanabandon52912400-1517300330.jpg

Articole recomandate

Un nou incident aviatic între un avion de vânătoare rus și unul american s-a produs în Marea Neagră. Avionul rus l-a constrâns pe cel american să-și abandoneze misiunea pe mare, scrie romaniatv.net

Departamentul Apărării de la Washington a protestat, arătând că avionul spion american EP-3E Aries II nu a intrat în spațiul aerian al Rusiei.

"După ce avionul de supraveghere al Marinei Militare a SUA și-a modificat cursul, îndepărtându-se de frontieră, Su-27 a revenit la bază", afirmă partea rusă.

Avionul rus "s-a angajat într-o interacțiune nesigură cu un avion EP-3 al SUA în spațiul aerian internațional, apropiindu-se la cinci picioare (1,5 metri) și traversând direct prin fața rutei de zbor a EP-3", susține partea americană, care acuză că "este doar cel mai recent exemplu de activitate militară rusă care nu ține seama de normele și acordurile internaționale". Statele Unite au cerut Rusiei "să înceteze aceste acțiuni nesigure".

Moscova a dat asigurări potrivit cărora rușii ar fi luat"toate precauțiile necesare", însă Washingtonul a calificat această operațiune ca fiind "periculoasă", potrivit rt.com.

Un avion de luptă rusesc, de tip Suhoi Su-27, a interceptat în data de 29 ianuarie 2018 un avion american de securitate care, în final, a fost nevoit să își anuleze continuarea misiunii deasupra Mării Negre.

"Zborul Su-27 a fost efectuat conform reglementărilor internaționale și nu a fost o situație de urgență", a declarat Ministerul Apărării rus, într-un comunicat.

Moscova a ținut să precizeze neapărat că avionul său de luptă a fost pus în alertă după ce aeronava americană ar fi fost identificată în proximitatea frontierei ruse.

Avionul rusesc, potrivit procedurii a escortat avionul american până când acesta ar fi părăsit spațiul aerian rus.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.645 secunde