ALERTĂ la Google! Un matematician a spart codul motorului de căutare!

254
ALERTĂ la Google! Un matematician a spart codul motorului de căutare! - torrentepegoogle0819231096779600-1351262829.jpg

Un matematician american a primit un mail de la un recruiter de la Google și a crezut că i se cere să testeze siguranța site-urilor, ajungând astfel să decripteze un cod al celui mai important motor de căutare din lume, scrie realitatea.net.

Zachary Harris credea că aceasta este o probă de angajare, scrie revista Wired. "Este evident că ești pasionat de Linux și de programare. Vreau să știu dacă ești deschis unei colaborări discrete cu Google", se preciza în mesaj.

Harris a fost intrigat dar sceptic, în condițiile în care mesajul a ajuns la jumătatea lunii decembrie, iar ca matematician nu credea că se potrivește profilului cerut. Așa că s-a întrebat dacă e-mailul nu a fost o păcăleală.

A examinat informațiile din codul e-mailului și a observat ceva ciudat: Google folosea o cheie de criptare care autentifică expeditorul foarte vulnerabilă, ceea ce însemna că oricine ar fi reușit să decodifice codul ar fi putut trimite e-mailuri în numele Google și chiar a fondatorilor săi Sergey Brin și Larry Page, menționează aceeași sursă.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Actual : Youtube schimbă regulile!
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Actual : Hacker de 19 ani, recompensat de Google
Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Social : Logo Google dedicat fizicianului Niels Bohr
Pagina a fost generata in 0.7765 secunde