Alertă în Germania! Sute de solicitanți de azil, verificați la sânge

225
Alertă în Germania! Sute de solicitanți de azil, verificați la sânge - solicitantideazi-1484837995.jpg

Articole recomandate

Guvernul german a anunțat că va reexamina cazurile celor aproape 550 de solicitanți de azil considerați a reprezenta un risc de securitate, în urma atentatului de luna trecută, de la Berlin, în care 12 oameni au fost uciși de un tunisian ce se aflase anterior în vizorul autorităților, transmite Reuters.

Ministrul de Interne Thomas de Maiziere a declarat în Bundestag că unitatea antiteroristă va analiza cu atenție cazul fiecăruia din cei 547 de indivizi identificați ca prezentând un risc de securitate, pentru a stabili dacă se impune deportarea sau luarea lor în custodie.

Conform purtătorului de cuvânt pe politică internă al grupului parlamentar social-democrat, Burkhard Lischka, autoritățile au pierdut urma a trei dintre aceste persoane. Lischka a făcut astfel o paralelă cu cazul tunisianului Anis Amri.

Răspunzând unei interpelări parla-mentare a partidului Die Linke, guvernul a precizat că Amri fusese anchetat pentru tentativă de omor în martie 2016, fără însă a furniza alte detalii, a scris cotidianul Die Welt.

Amri fusese identificat drept o amenin-țare în luna februarie, dar anchetatorii au apreciat că era improbabil să comită un atac. Atentatul din 19 decembrie 2016 a fost revendicat de Statul Islamic, care l-a numit pe Amri "un soldat" al său.

Ministrul de Interne Thomas de Maiziere și ministrul Justiției Heiko Maas au convenit, luna trecută, asupra înăspririi măsurilor în cazul solicitanților de azil fără documente valide sau care sunt considerați un risc de securitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3982 secunde