ALERTĂ! După Etna, Stromboli, al doilea vulcan italian, este gata să erupă

331
ALERTĂ! După Etna, Stromboli, al doilea vulcan italian, este gata să erupă - 6945335afpmediafaxfotogiovanniis-1545822343.jpg

Articole recomandate

Stromboli, vulcanul aflat la nord de Sicilia, și-a reînceput activitatea, la doar câteva zile după ce Etna a erupt, provocând numeroase seisme și întreruperea traficului aerian. 


Vulcanul sicilian Stromboli a dat primele semne că se întoarce la viață, miercuri, după câteva zile în care Etna, celălalt vulcan sicilian, și-a făcut de cap.

Stromboli, aflat la nord de Sicilia, în insulele Eoliene, a început să arunce cenușă și să fumege, determinând creșterea gradului de alertă de la verde la galben.

Ultima erupție majoră a vulcanului a avut loc în 2009, dar erupții mai mici au avut loc și în 2013-2014. De altfel, în ultimii 2.000 de ani, activitatea vulcanului a fost aproape continuă.

Interesant este că reluarea activității vulcanului Stromboli vine în paralel cu erupția vulcanului Etna.

Etna a erupt luni, generând o coloană de cenușă densă care a condus la închiderea temporară a Aeroportului Fontanarossa din Catania. Activitatea aeroportului a fost reluată luni după-amiază, dar traficul aerian este limitat.

Erupția vulcanului Etna a produs zeci de cutremure, ultimul, de 4,8 grade, fiind cel mai puternic. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3841 secunde