Alegerile din Turcia au arătat că Erdogan poate fi învins

290
Alegerile din Turcia au arătat că Erdogan poate fi învins - alegeri-1554209424.jpg

Articole recomandate

După ce Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) al lui Recep Tayyip Erdogan a pierdut alegerile pentru primăriile marilor orașe turce Ankara și Istanbul, cotidianul german Frankfurter Rundschau a comentat că rezultatele alegerilor municipale au arătat că președintele turc poate fi învins, informează DPA.

În editorialul său de ieri, publicația germană subliniază că "pierderea orașului de pe Bosfor este cu precădere dureroasă și constituie, din punct de vedere simbolic, cea mai grea dintre înfrângeri". "Ascensiunea politică a lui Erdogan a început pe Bosfor, în 1994. Acum, aici a început declinul său", notează cotidianul.

Potrivit Frankfurter Rundschau, "alegerile prezidențiale de anul trecut au transmis semnalul că Erdogan este vulnerabil și că opoziția rămâne în viață, în pofida represaliilor, epurărilor la scară largă și miilor de arestări".

"Șapte dintre zece cele mai importante orașe din Turcia au fost câștigate de alianța de opoziție, în pofida faptului că s-a putut face prea puțin împotriva controlului total al guvernului asupra mass-media și numeroaselor tentative de manipulare", continuă cotidianul german, potrivit căruia "pierderea de către AKP a puterii în vestul Turciei constituie de asemenea o turnură majoră și pentru că orașele de aici reprezintă viitorul țării". "Ele contribuie în proporție de două treimi la economia Turciei și atrag tinerii în căutare de locuri de muncă", subliniază publicația.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3717 secunde