Mai multe ştiri online:

Alegeri SUA 2018. Alexandria Ocasio-Cortez, cea mai tânără femeie aleasă în Congresul american

Ştire online publicată Joi, 08 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Americanii și-au ales membrii Camerei Reprezentanților și o treime din senatori.

Alegerile de la mijloc de mandat au adus o schimbare la 180 de grade în viața Alexandriei Ocasio-Cortez, care, în mai puțin de cinci luni, a trecut de la a servi cocktailuri într-un bar new-yorkez la statutul de cea mai tânără femeie aleasă în Congresul SUA, la doar 29 de ani, transmite Agerpres, care citează EFE.

Alexandria s-a născut în Bronx pe 13 octombrie 1989, mama sa fiind portoricană, și a candidat din partea democraților în circumscripția electorală 14 din New York, care include Queens și Bronx.

Conform EFE, care citează proiecțiile electorale din presa locală, Ocasio a fost aleasă la scrutinul de marți, devenind astfel cea mai tânără parlamentară din istoria Statelor Unite, record deținut până acum de reprezentanta districtului 21 din New York, republicana Elise Stefanik, care a ajuns la Washington în 2015 la 30 de ani.

Președintele american Donald Trump a revendicat un „imens succes” electoral și le-a mulțumit susținătorilor săi într-o scurtă postare pe Twitter, transmite AFP, citat de Agerpres.

Democrații au preluat controlul Camerei Reprezentanților, în timp ce republicanii păstrează Senatul după alegerile de la mijloc de mandat, conform televiziunilor Fox și NBC.

Șefa democraților din Camera Reprezentanților, Nancy Pelosi, a promis un nou echilibru al puterilor în Statele Unite după ce formațiunea sa a obținut un control parțial al Congresului american.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
vineri, 18 ianuarie Foto : Înșelătoria care face victime printe tineri și adolescenți: "Castingul" TV 27213 vizite, 0 comentarii Înșelătoria care face victime printe tineri și adolescenți: "Castingul" TV
Cultură-Educație
joi, 17 ianuarie Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor 2327 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un respectat profesor
Fun
marti, 15 ianuarie Foto : Horoscop 1597 vizite, 0 comentarii Horoscop
Economie
luni, 14 ianuarie Foto : Afacerea „corveta multifuncțională“  - un scandal cât Marea Neagră 1234 vizite, 0 comentarii Afacerea „corveta multifuncțională“ - un scandal cât Marea Neagră
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.6996 secunde