Alegeri SUA 2018. Alexandria Ocasio-Cortez, cea mai tânără femeie aleasă în Congresul american

163
Alegeri SUA 2018. Alexandria Ocasio-Cortez, cea mai tânără femeie aleasă în Congresul american - alegerisua-1541596470.jpg

Articole recomandate

Americanii și-au ales membrii Camerei Reprezentanților și o treime din senatori.

Alegerile de la mijloc de mandat au adus o schimbare la 180 de grade în viața Alexandriei Ocasio-Cortez, care, în mai puțin de cinci luni, a trecut de la a servi cocktailuri într-un bar new-yorkez la statutul de cea mai tânără femeie aleasă în Congresul SUA, la doar 29 de ani, transmite Agerpres, care citează EFE.

Alexandria s-a născut în Bronx pe 13 octombrie 1989, mama sa fiind portoricană, și a candidat din partea democraților în circumscripția electorală 14 din New York, care include Queens și Bronx.

Conform EFE, care citează proiecțiile electorale din presa locală, Ocasio a fost aleasă la scrutinul de marți, devenind astfel cea mai tânără parlamentară din istoria Statelor Unite, record deținut până acum de reprezentanta districtului 21 din New York, republicana Elise Stefanik, care a ajuns la Washington în 2015 la 30 de ani.

Președintele american Donald Trump a revendicat un "imens succes" electoral și le-a mulțumit susținătorilor săi într-o scurtă postare pe Twitter, transmite AFP, citat de Agerpres.

Democrații au preluat controlul Camerei Reprezentanților, în timp ce republicanii păstrează Senatul după alegerile de la mijloc de mandat, conform televiziunilor Fox și NBC.

Șefa democraților din Camera Reprezentanților, Nancy Pelosi, a promis un nou echilibru al puterilor în Statele Unite după ce formațiunea sa a obținut un control parțial al Congresului american.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2958 secunde