Alegeri primare democrate în SUA. Warren și Biden, pe primele locuri în sondaje

Vineri, 25 Octombrie 2019
160
Senatoarea progresistă Elizabeth Warren se află în fruntea cursei democrate pentru alegerile prezidențiale din 2020, consolidându-și avansul asupra fostului vicepreședinte american Joe Biden, potrivit unui nou sondaj publicat, joi, de Universitatea americană Quinnipiac, relatează AFP. 


Elizabeth Warren, în vârstă de 70 de ani, care conduce o campanie marcată de stânga, este creditată cu 28% din intențiile de vot în rândul democraților și ale susținătorilor acestora, în fața lui Joe Biden, 76 de ani, creditat cu 21%. 


Potrivit sondajului Quinnipiac, senatorul de Vermont, Bernie Sanders, care a fost spitalizat la începutul acestei luni după o criză cardiacă, este creditat cu 15%, în fața primarului micului oraș South Bend, în Indiana, Pete Buttigieg, creditat cu 10%. 
Senatoarea de California Kamala Harris este creditată cu 5%, în timp ce rivala sa din Minnesota Amy Klobuchar întrunește 3%. 
Potrivit RealClearPolitics, care face o compilație de zeci de date, Joe Biden rămâne în frunte la nivel național (27,2%), fiind urmat de Elizabeth Warren (21,8%). 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4096 secunde