Alegeri prezidențiale în Ucraina: S-au deschis birourile de vot pentru al doilea tur

105
Alegeri prezidențiale în Ucraina: S-au deschis birourile de vot pentru al doilea tur - ukrainepresidentialelectiontimel-1555836058.jpg

Articole recomandate

Ucrainenii au început duminică să voteze în al doilea tur al alegerilor prezidențiale în care pornește ca favorit actorul de comedie Volodimir Zelenski, un novice în politică, relatează AFP.


Birourile de vot s-au deschis la ora 05.00 GMT și se vor închide la ora 17.00 GMT, primele rezultate în urma sondajelor de la ieșirea de la urne urmând să fie anunțate imediat după încheierea scrutinului, iar primele rezultate parțiale sunt așteptate în cursul nopții.

Zelenski era creditat în ultimele sondaje cu peste 70% din intențiile de vot, cu mult peste rivalul său, președintele în exercițiu Petro Poroșenko.


Lentoarea luptei anticorupție și impasul în care se află conflictul din estul țării i-au exasperat pe alegătorii ucraineni, contribuind la ascensiunea lui Volodimir Zelenski la președinția fostei republici sovietice cu 45 de milioane de locuitori, aflată la porțile Uniunii Europene.

Dacă Petro Poroșenko este creditat de susținătorii săi că a apropiat Ucraina de Occident, a redresat armat și a evitat falimentul țării, una dintre cele mai sărace din Europa, pe de altă parte niciun înalt responsabil nu a fost condamnat pentru corupție, iar conflictul pare în impas.

Acordurile de pace semnate la Minsk la începutul lui 2015 au permis o diminuare a tensiunilor, însă luptele rămân cotidiene și mai multe ore de negociere, joi, nu le-au permis protagoniștilor să se pună de acord asupra unui armistițiu pe durata Paștelui ortodox.


sursa: realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1957 secunde