Alegeri parlamentare anticipate în Ucraina. Victorie zdrobitoare a partidului lui Zelenski

148
Alegeri parlamentare anticipate în Ucraina. Victorie zdrobitoare a partidului lui Zelenski - alegeri-1564337427.jpg

Articole recomandate

Partidul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, "Slujitorul poporului", a câștigat detașat alegerile parlamentare anticipate de duminica trecută, obținând 43,16 % din sufragii, a indicat Comisia Electorală Centrală de la Kiev, după numărarea a 100% din voturi, informează EFE. 


Astfel, partidul lui Zelenski ar urma să dispună de 254 de mandate, ceea ce îi va permite președintelui, venit la putere acum trei luni, să formeze singur guvernul, fără a fi nevoie să creeze o coaliție și să meargă mai departe cu propunerile de schimbare fără vreun obstacol major în Rada Supremă (parlamentul unicameral). 


Pe locul doi s-a clasat Platforma de Opoziție, al prorușilor Iuri Boiko și Viktor Medvedciuk, cu 13,05 % din voturi, în timp ce formațiunea Batkivșcina a fostului premier Iulia Timoșenko a fost a treia, cu 8,18% din sufragii. 


Potrivit rezultatelor oficiale definitive, Solidaritatea europeană a fostului președinte Petro Poroșenko, care a obținut 8,10% din voturi, și partidul Golos, al starului rock Sviatolslav Vakarciuk, care a câștigat 5,82% din voturi, au intrat de asemenea în parlament.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5961 secunde