Alegeri municipale în Ungaria. Cine a câștigat la Budapesta

177
Alegeri municipale în Ungaria. Cine a câștigat la Budapesta - alegeri-1571090555.jpg

Articole recomandate

Primarul în exercițiu al capitalei ungare, Istvan Tarlos, și-a recunoscut înfrângerea în alegerile municipale la Budapesta în fața candidatului opoziției de stânga, Gergely Karacsony, relatează Reuters. 


"La nivel național, rezultatul este bun, dar la Budapesta trebuie să ne gândim", a afirmat Tarlos într-o conferință de presă alături de premierul ungar Viktor Orban. "Budapesta a decis astăzi să-l aleagă pe Gergely Karacsony", a spus el. 


Opoziția din Ungaria a înregistrat cea mai mare victorie electorală după un deceniu când liberalul Gergely Karacsony l-a înfrânt pe candidatul partidului de guvernământ Istvan Tarlos în alegerile municipale la Budapesta, partidele de opoziție înregistrând de asemenea rezultate bune și în alte orașe majore. 


Rezultatul nu-l va afecta pe Viktor Orban la nivel național, deoarece cabinetul său este susținut de o economie puternică, o retorică acerbă anti-imigrație și de o creștere semnificativă a salariilor. Partidul său de guvernământ Fidesz rămâne popular în zonele rurale. Până în 2020, nu vor avea loc alegeri generale și Orban, care a venit la putere în 2010, deține o majoritate covârșitoare în parlament. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4673 secunde