Alegeri legislative în Spania. Socialiștii, pe primul loc în sondaje

239
Alegeri legislative în Spania. Socialiștii, pe primul loc în sondaje - alegeri-1554760375.jpg

Articole recomandate

Socialiștii spanioli ar obține primul loc în alegerile legislative programate să aibă loc la 28 aprilie, fiind creditați cu un scor de 31,1%, care le-ar aduce între 137 și 139 de mandate, dar nu le-ar asigura o majoritate în camera legislativă inferioară cu 350 de locuri, indică cel mai recent barometru GAD3/ABC, dat publicității, ieri, de cotidianul madrilen, transmite Reuters. 


O coaliție de trei partide de dreapta - Partidul Popular (PP, conservator), Ciudadanos (liberal) și Vox (extremă dreapta) - ar obține 45,6% din voturi, echivalentul a 149-158 de mandate, tot sub necesarul de 176 de mandate care asigură o majoritate parlamentară. 


Socialistul Pedro Sanchez ar putea păstra șefia guvernului dacă va reuși să-și asigure o nouă majoritate parlamentară, cu sprijinul formațiunii Podemos (stânga radicală) și al partidelor naționaliste din Valencia și Țara Bascilor. 
Sanchez ar putea încerca și formarea unei coaliții cu Ciudadanos, dar această formațiune a exclus orice acord cu socialiștii. 
Șeful executivului a anunțat la mijlocul lunii februarie convocarea de alegeri legislative anticipate pentru data de 28 aprilie, a treia rundă în mai puțin de patru ani. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7064 secunde