€ 4.7627
£ 5.4233
$ 4.2726

Mai multe ştiri online:

ALEGERI ÎN REPUBLICA MOLDOVA. Cine a câștigat

Ştire online publicată Luni, 25 Februarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a obținut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminică, potrivit datelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea a 43% din voturi.


CEC a centralizat, până luni dimineață la ora 07.00, procesele verbale din 2.086 secții de votare din totalul celor 2.141 constituite, iar potrivit acestor date PSRM a obținut 31,45% din voturile din circumscripția națională. Pe poziția a doua se clasează principala formațiune politică de opoziție, blocul electoral ACUM, care a beneficiat de susținerea a 26,03% dintre alegători, în timp ce pe locul al treilea se situează Partidul Democrat, al premierului Pavel Filip, cu 24,03%. Partidul Șor a obținut și el 8,48%, în timp ce Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a atras voturile a doar 3,80% dintre votanți.

Premieră electorală

Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, Parlamentul este ales în baza sistemului electoral mixt, ceea ce presupune că 50 de deputați sunt aleși într-o circumscripție electorală națională în baza listelor de candidați și 51 de deputați în circumscripții uninominale, din rândul candidaților independenți sau a celor desemnați de către partidele politice. În circumscripția electorală națională și-au depus liste de candidat 15 formațiuni politice, în timp ce în circumscripțiile electorale uninominale au fost înregistrați 321 de concurenți electorali. La scrutinul legislativ din Republica Moldova au participat 1,45 milioane de alegători din totalul celor 2,81 milioane de alegători înscriși în listele electorale, scrie dcnews.ro


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7533 secunde