Alegeri în Marea Britanie. Conservatorii, creditați cu o majoritate confortabilă

138
Alegeri în Marea Britanie. Conservatorii, creditați cu o majoritate confortabilă - alegeri-1574972295.jpg

Articole recomandate

Partidul Conservator al premierului Boris Johnson este creditat cu o majoritate confortabilă de 68 de locuri în parlament la alegerile din 12 decembrie, datorită unei creșteri puternice a influenței sale în tabăra susținătorilor opoziției laburiste, potrivit unui sondaj mult așteptat, publicat de institutul YouGov, informează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


Dacă britanicii s-ar duce, mâine, la urne, conservatorii ar obține 359 de mandate (cu 42 mai mult în comparație cu rezultatul de la alegerile din 2017), în timp ce Partidul Laburist, principala formațiune politică de opoziție, ar suferi o pierdere de 51 de mandate, urmând să obțină 211 locuri, conform acestui sondaj, primul din campania electorală care oferă o estimare a rezultatelor în termeni de mandate. 


Victoria conservatorilor se va face în mare parte "în detrimentul laburiștilor din nord și din centrul Angliei", a declarat directorul de cercetare politică a YouGov, Chris Curtis. 


Fenomenul este semnificativ în circumscripțiile laburiste care au votat cu o majoritate puternică pentru ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană la referendumul din 2016, rezultând în "fisuri în peretele lor roșu", a afirmat Chris Curtis, într-un comunicat de presă. 


Dintre formațiunile mai mici reprezentate în Camera Comunelor, naționaliștii scoțieni ai SNP ar crește de la 8 la 43 de locuri. Creșterea ar fi mult mai modestă pentru liberali-democrați (13 locuri, cu unul mai mult decât la ultimul scrutin), în timp ce naționaliștii galezi din Plaid Cymru, cu 4 mandate, și Verzii, cu 1 mandat, își mențin aceeași pondere. 


Un eșantion de 100.000 de oameni a fost chestionat în ultimele șapte zile în legătură cu intențiile de vot. Metoda utilizată în 2017 de YouGov a făcut cunoscut acest institut de cercetare a opiniei publice deoarece a reușit să prezică corect componența unui parlament fără majoritate, în comparație cu restul sondajelor, care îi dădeau câștigători pe conservatori. 


În cursa electorală, Boris Johnson a făcut din concretizarea Brexitului principalul său obiectiv de campanie. Liderul conservator s-a angajat să ducă la bun sfârșit Brexitul pe 31 ianuarie, dată la care este programat, după trei amânări succesive. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8111 secunde