Alegeri în Israel. Greu de format un guvern de coaliție

148
Alegeri în Israel. Greu de format un guvern de coaliție - alegeri-1568832337.jpg

Articole recomandate

Premierul israelian Benjamin Netanyahu și contracandidatul său Benny Gantz se află la egalitate și sunt în incapacitatea de a forma un guvern de coaliție, după ce au fost numărate aproape toate voturile din alegerile legislative de marți, informează AFP. 
Comisia Electorală a Israelului a difuzat doar rezultate fragmentare, după deschiderea a 44% dintre buletine, însă mass-media israeliană prezintă rezultate oficiale mai complete care nu au fost încă dezvăluite de autoritățile electorale. 


După numărarea a peste 92% dintre buletinele de vot, s-a aflat că partidele celor doi contracandidați au obținut fiecare câte 32 de locuri din totalul celor 120 din Knesset, Parlamentul israelian, și nu reușesc, nici măcar cu aliații lor, să depășească nivelul de 61 de parlamentari pentru a obține majoritatea. 


"Lista unită" a partidelor arabe ar fi obținut 12 locuri și s-ar putea impune drept a treia forță politică în Knesset, urmată de partidul Israel Beiteinu (Israel Casa Noastră) al fostului ministru Avigdor Lieberman, cu 9 locuri. Acesta din urmă, care a declarat, marți, că dorește o coaliție cu Likud (dreapta) al lui Benjamin Netanyahu și cu partidul Kahol Lavan (Albastru-Alb) al lui Benny Gantz, ar putea deveni un important factor de decizie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6029 secunde