Alegeri în Franța: Nicolas Sarkozy sau François Hollande?

289
Alegeri în Franța: Nicolas Sarkozy sau François Hollande? - sarkozyhollande-1334930102.jpg
Alegătorii francezi vor da un prim răspuns, la 22 aprilie, în turul întâi al scrutinului prezidențial, la întrebarea dacă Nicolas Sarkozy, care îl înfruntă pe socialistul François Hollande, poate obține o răsturnare de situație, inedită în istoria politică recentă a Franței. La sfârșitul anului trecut, unii reprezentanți din tabăra sa se întrebau în privat dacă un alt candidat din rândul dreptei franceze nu ar fi mai bine plasat. Impopular ca nimeni altul înaintea sa, Nicolas Sarkozy era creditat în al doilea tur cu 40% din intențiile de vot, față de 60% pentru adversarul său, la vremea respectivă fiind prezentat ca eliminat chiar din primul tur.

Însă, cu două săptămâni înainte de scrutin, ajutat de evenimente și ducând o campanie eficientă și agresivă, președintele în exercițiu revine în cursă, chiar dacă François Hollande își păstrează avansul.

Președinția celei de-a cincea puteri mondiale urmează să revină unuia dintre cei doi, niciunul dintre ceilalți opt candidați nefiind, în acest stadiu, în măsură să se califice pentru turul doi, prevăzut pentru 6 mai, conform tuturor anchetelor.

Într-un stil provocator, Nicolas Sarkozy își exprimă încrederea în mod frcvent. "Voi câștiga și îți voi spune și de ce. El nu este bun, iar acest lucru începe să se vadă. Hollande este nul!", a declarat el recent pentru o jurnalistă de la cotidianul Le Monde.

Adversarul său răspunde că nici nu se pune problema să coboare pe acest "teren de joacă", răspunzând acestui tip de atac.

Ambii în vârstă de 57 de ani, François Hollande și Nicolas Sarkozy nu puteau fi mai diferiți. Socialistul este un bărbat afabil, un adept al consensului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.302 secunde