Alegeri în Austria. Sebastian Kurz poate deveni cel mai tânăr șef de guvern din lume

102
Alegeri în Austria. Sebastian Kurz poate deveni cel mai tânăr șef de guvern din lume - sebastiankurz-1508057843.jpg

Articole recomandate

Aproape 6,5 milioane de austrieci sunt chemați astăzi la urne pentru alegeri legislative anticipate. Marele favorit este Partidul Poporului, conservator, impulsionat de liderul său. Este vorba despre tânărul ministru de externe Sebastian Kurz, în vârstă de 31 de ani. 


După ce anul trecut, candidatul extremei-drepte a fost pe punctul de a deveni președintele țării, sondajele arată că și astăzi alegătorii se vor orienta spre formațiunile de dreapta.

Tema de campanie a Partidului Libertății a fost clară de la început: oprirea imigrației, reducerea ajutoarelor pentru solicitanții de azil și ceea ce descrie drept condiții echitabile pentru austrieci.

Un mesaj asemănător are și Partidul Popular, favorit în sondaje. Liderul său, actualul ministru de Externe, este în favoarea interzicerii burqăi, dar și a reducerii ajutoarelor pentru imigranți.

Iar o mare parte a electoratului pare să fi rezonat la acest mesaj. Astfel Partidul Popular este creditat cu 33% din preferințele de vot. Pe locul doi în preferințele electorale se clasează Partidul Social-Democrat, de centru-stânga, al cancelarului Cristian Kern, creditat cu 27%. Partidul Libertății ar urma să obțină 25% din sufragii.

Însă mulți austrieci sunt dezamăgiți de candidații aflați în cursă și nu se vor prezenta la urne.

"Problema este următoarea: mergi să votezi, dar după alegeri nu se schimbă nimic. Nu mai știi pentru cine să votezi. Aici, în provincie, fie dai un vot din simpatie, fie ca protest", spun, dezamăgiți, alegătorii.

Un lucru este, însă, cert. Niciun partid nu va putea guverna singur, iar extrema-dreaptă va fi, probabil, cea care va decide viitorul cancelar, transmite Realitatea.net.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3972 secunde